Яндекс.Метрика

ЭКОНОМИЧЕСКИЕ ПРЕДПОСЫЛКИ ТЕХНОЛОГИЧЕСКОГО РАЗВИТИЯ МЯСНОЙ ОТРАСЛИ В КРАСНОЯРСКОМ КРАЕ


СОЛОХИНА ЕЛЕНА

DOI 10.33305/183-54

УДК 338.432

Выпуск № 3, Март 2018 г., статья № 7, стр. 54-59

Рубрика: Агропромышленный рынок

Ключевые слова: ТЕХНОЛОГИЧЕСКОЕ РАЗВИТИЕ, МЯСОПРОДУКТОВЫЙ ПОДКОМПЛЕКС, ОПТИМИЗАЦИЯ ЗАТРАТ, КОРМОВОЕ ПРОИЗВОДСТВО


Аннотация: Для повышения эффективности производительности в мясопродуктовом подкомплексе при сохранении биологической ценности мяса и мясопродуктов приоритетное значение имеет технологическое развитие. Объективная оценка технологического состояния отрасли позволит внести изменения в стратегию развития мясопродуктового подкомплекса региона. Специализированные хозяйства по воспроизводству, доращиванию и откорму свиней, т.е. свинокомплексы, состоят из полного цикла производства. Мясопродуктовый подкомплекс включает в себя сложную структуру переработки, сервис, торговлю, общественное питание. В статье предложено развитие кормопроизводства. Развитие кормопроизводства снижает затраты.

Авторы:
Солохина Елена Юрьевна, Ачинский филиал ФГБОУ ВО "Красноярский государственный аграрный университет"


Библиографическая запись:

На бумажную версию:

Солохина, Е. Ю. Экономические предпосылки технологического развития мясной отрасли в красноярском крае / Е. Ю. Солохина. – DOI 10.33305/183-54. – Текст : непосредственный // АПК: Экономика, управление. – 2018. – № 3. – (Агропромышленный рынок). – С. 54-59.


ECONOMIC PREREQUISITES OF TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT OF MEAT BRANCH IN KRASNOYARSK KRAI

DOI 10.33305/183-54

Issue № 3, 2018, article № 7, pages 54-59

Section: Agro-industrial market

Keywords: TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT, MEAT AND PRODUCT SUB-SUBUNIT, COST OPTIMIZATION OF FEED PRODUCTION

Abstract: Due to the unstable state of economic activity in the agroindustrial complex in the conditions of internal and external market, we will present the results of the study of technological development of the main type of raw materials in agriculture - production of meat and meat products. The necessity of supply of the Russian population with quality food is important, in this regard, the implementation of the Federal law "About agriculture development" the Russian Government approved the State program of development of agriculture and regulation of markets of agricultural products, raw materials and food for 2013 - 2020 (Government Resolution of the Russian Federation of 14 July 2012, No. 717). To increase the efficiency of productivity in meat and product sub-sub-complex, while maintaining the biological value of meat and meat products of the technological development of enterprises of the Krasnoyarsk territory is a priority. An objective assessment of the technological state of the industry will make it possible to make changes to the strategy for the development of the meat subcomplex of the region. Specialized farms on reproduction, rearing and fattening of pigs, i.e. pig complexes, consist of a full cycle of production. Meat and product sub-sub-complex includes a complex structure of processing, service and trade, public catering. In the article we consider the existing state of meat processing in the Krasnoyarsk region, with a proposal for the development of feed production.

Authors: Solokhina Elena IUrevna